بررسی کاربرد خازن ها در الکتروموتور

زمان مطالعه: 2 دقیقه

درباره اهمیت و کاربرد خازن ها در الکتروموتور

تنوع کاربرد خازن ها در الکتروموتور موجب شده است که برای پاسخ دهی به نیاز این موتور ها از دو نوع خازن دائم و خشک اسفاده شود.

خازن های خشک و دائم از اساسی ترین انواع خازن های موجود هستند. این خازن های متمایز با در نظر داشت ویژگی های مدار مرتبط و نیاز های سیستم اصلی انتخاب می شوند. در واقع بیشتر موتور های صنعتی و تک فاز نیازمند به استفاده از این خازن ها خواهند بود.

بررسی خازن های خشک

خازن های خشک به نام استارت و راه انداز نیز شناخته می شوند، از جمله خازن هایی هستند که به وابسته ظرفیت بالا ذخیره سازی شناخته می شوند.

علت نامگذاری خازن های مذکور این است که خازن های خشک مناسب برای دائم کاری نمی باشند و در مقابل جهت تامین انرژی راه اندازی سیستم استفاده می شوند.

این خازن ها به طور ناگهانی وارد مدار شده و به همراه سیم پیچ استارت از مدار خارج خواهند شد. به همین علت در طراحی این خازن ها از ولتاژ کم استفاده می کنند.

بنابراین خازن استارت تنها در مرحله راه اندازی کاربرد داشته و به محض رسیدن روتور به سرعت مطلوب، از مدار خارج خواهند شد.

درباره خازن دائم

این خازن که به نام خازن های روغنی یا الکترولیتی نیز شناخته می شوند، جهت استفاده مداوم در سیستم به کار برده می شوند. به همین ترتیب خازن های دائم به واسطه جریان متناوب تک فاز، جهت بهینه سازی راندمان موتور تعبیه خواهند شد.

به همین علت وابسته به کارایی و طراحی خاصی که دارند به نسبت خازن های استارت کمتر آسیب دیده یا خراب خواهند شد. همچنین وابسته به نوع کاربری، بدنه این قطعات از آلمینیوم، فلز و پلاستیک تهیه می شوند.

عملکرد خازن های روغنی

خازن های روغنی یا خازن های دائم پس از اتمام فعالیت و نقش خازن های استارت وارد عمل می شوند. به گونه ای پس از گشتاور مطلوب موتور ها، خازن های دائم توسط سوپاپ گریز از مرکز به سیم پیچی کمکی متصل باقی می مانند.

از آنجا که طراحی این خازن ها به صوت دائم کاری صورت گفته است، بنابراین به هنگام خاموش شدن سیستم نیز ذخیره سازی انرژی خود را نیز حفظ خواهند کرد.

درباره تفاوت خازن های دائم و استارت

همانطور که اشاره شد، اصلی ترین تمایز خازن های استارت و دائم طرز کار آن ها است. در واقع خازن های استارت در مدت زمان کوتاه تری فعال هستند و همچنین میزان عمر و بازدهی متفاوت تری به نسبت خازن های روغنی دارند.

البته این خازن ها دارای ظرفیت های متمایزی برای ذخیره سازی انرژی هستند، که وابسته به همین ویژگی جهت کاربرد در مدار ها استفاده خواهند شد.

خلاصه مطالب

کاربرد خازن ها در الکتروموتور وابسته به گونه ای است که به نسبت میزان و مقدار نیاز سیستم الکتروموتور ها انتخاب می شوند. همچنین با در نظر داشتن فاکتور هایی مشخص جهت تامین و ذخیره سازی انرژی ضروری سیستم و مدار مرتبط نصب و تهیه خواهند شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره‌های تماس:
۶۶۷۲۸۸۰۱
۶۶۷۲۸۲۹۶
۶۶۷۴۴۶۹۸
۶۶۷۵۰۷۰۳

● ساعات کاری: از ۹:۳۰ صبح تا ۷ عصر
● به جز روزهای تعطیل

درج پیام در سایت

● شماره واتس اپ فروشگاه:
09358121259
● شماره واتس اپ فروش:
09129232704
● شماره واتس اپ فروش:
09351149565
● شماره واتس اپ بازرگانی:
09057191831

درج پیام در سایت