فهرست محتوای این مطلب:
درباره خازن های عدسی
خازن های عدسی یکی از کاربردی ترین خازن های بدون قطب موجود است. این خازن ها به اصطلاح پلاریته بوده و از مجدوده های پیکو فاراد و نانو فاراد برخوردار هستند. میزان ظرفیت این خازن ها از اندازه و ابعاد فیزیکی آن ها نیز شناسایی می شود.
البته به طور دقیق تر بر روی سطح این خازن ها اعداد و ارقامی هک می شود که نمایانگر میزان ظرفیت و گمجایش ذخیره سازی آن ها خواهد بود. همچنین میزان ظرفیت تمامی خازن ها، توسط خازن سنج و (LCR) متر تعیین می شوند.
کایتو بزرگترین و معتبر ترین وارد کننده و عرضه کننده انواع محصولات الکترونیکی از جمله انواع خازن الکترولیتی و انواع سوئیچینگ
معرفی بیشتر این خازن ها
خازن های مذکور به نام خازن های دیسکی نیز شناسایی می شوند. این خازن از معمولی ترین ساختار در بین محصولات مشابه خود محسوب خواهد شد. همچنین این خازن کاربردی از متداول ترین خازن های غیر الکترولیتی هستند.
همانطور که مشهود است در ساختار تمامی خازن ها، قطعه ای به نام دی الکتریک استفاده شده است. دی الکتریک خازن های دیسکی از نوع سرامیکی و ثابت هستند، به همین علت دارای ظرفیت بالا و اندازه کوچک خواهند بود.
درباره ظرفیت خازن های دیسکی
خازن های دیسکی از نوع سرامیکی هستند. میزان ظرفیت این خازن ها را با اعداد 1تا 3 نشان داده می شود، در واقع میزان اختلاف پتانسیل و ذخیره سازی دو سر خازن را ظرفیت می شناسند. واحد ظرفیت خازن ها فاراد بوده و با حرف (C) نمایش داده خواهند شد.
بررسی ویژگی این خازن ها
همانطور که اشاره شد، خازن های دیسکی دارای ظرفیت بسیار بالایی هستند. در واقع این خازن ها دارای هیچ نوع نوسانی نبوده و از ثبات بالایی برخوردار خواهند بود.
البته تمامی ویژگی های این خازن ها محدود به موارد فوق نمی باشد، بلکه مقاومت بالا این قطعات کاربردی در برابر افزایش حرارت نیز یکی از شاخص ترین ویژگی های آن ها به حساب می آید.
نحوه استفاده از خازن دیسکی
این نوع خازن نیز همچون سایر خازن های موجود برای ذخیره سازی انرژی الکتریکی به وسیله بار الکتریکی یا همان میدان الکترواستاتیکی در مدار قرار می گیرند. به همین ترتیب مورد استفاده در تولید میدان مغناطیسی یکنواخت و پایدار قرار خواهند گرفت.
بررسی کاربرد خازن های دیسکی
همانطور که اشاره شد، خازن های الکتریکی نوعی از خازن های سرامیکی هستند که دارای ظرفیت ذخیره سازی بسیار بالایی خواهند بود. با توجه به این ویژگی بارز، در زمینه های بسیارو صفحه های (C) مکرری از این خازن ها استفاده می شود.
از آنجا که این خازن ها موجب پایدار سازی جریان های الکتریکی هستند، در مدار ها به عنوان فیلتر نیز کاربرد خواهند داشت.
اساسی ترین کاربرد این خازن ها
شاخص ترین کاربرد خازن های دیسکی بهبود روند تغذیه مدار ها محسوب می شود. در واقع این خازن ها موجب حذف نویز در مدار خواهند شد، به همین علت در نزدیک ترین فاصله به نقطه (IC) قرار داده می شوند.
خلاصه مطالب
خازن های عدسی به عنوان متداول ترین خازن های سرامیکی شناخته می شوند. به علت نقش اساسی که در بهبود روند تغذیه مدار های دارند، جهت حذف نویز و جلوگیری از نوسانات مدارات دیجیتالی مورد استفاده قرار می گیرند.